ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Οδηγίες για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών στην Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ : ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη του σχολείου μας το σχολικό έτος 2020-2021
Καλώς ήρθατε στη σχολική κοινότητα του σχολείου μας εσείς και τα παιδιά σας!
Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική. Κάτω από τις «κανονικές» συνθήκες, θα είχαν έρθει ήδη τα απολυτήρια στο σχολείο μας και θα ερχόσασταν κι εσείς, για να συμπληρώσετε κάποια έντυπα και να δώσετε στοιχεία που χρειάζεται το σχολείο. Εμείς από τη  μεριά μας θα σας ενημερώναμε για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας.

Όμως τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά λόγω του Covid-19.  Προσπαθώντας να ελαχιστο­ποιήσουμε τις επαφές μεταξύ μας καθώς και την ανταλλαγή αντικειμένων θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές: Συγκεκριμένα δεν θα έρθετε στο σχολείο για εγγραφή τώρα τον Ιούνιο και ίσως να μην έρθετε ούτε τον Σεπτέμβριο ανάλογα με την κατά­σταση της πανδημίας.  Προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους, ας επικοινω­νούμε κατά το δυνατόν ηλεκτρονικά. Αν χρεια­στεί η φυσική παρουσία στο σχολείο παρακα­λούμε αυτή θα γίνεται μόνο μετά από ραντεβού και μέτρα προστασίας (τουλάχιστον τώρα τον Ιούνιο).
Ηλεκτρονικά θα μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο είτε στέλνοντας email στο σχολείο : mail@gym-sindou.thess.sch.gr είτε στέλνοντας στο email του Διευθυντή babatsikos@gmail.com.   Σας δίνεται και το email και του Διευθυντή γιατί πολλές φορές το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αντιμετωπίζει προβλήματα.
Μπορείτε να «κατεβάσετε» και τα παρακάτω αρχεία:
1.       «Καλωσόρισμα».  Στο αρχείο εκτίθεται το «πνεύμα» του σχολείου, η μετάβαση των μαθητών και μαθητριών από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η λογική της συνεργασίας του σχολείου με τους γονείς.
2.       «Στοιχεία του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου».  Το αρχείο περιέχει τηλέφωνα, emails, διευθύνσεις ιστοσελίδας και blog του σχολείου καθώς και οι ώρες μαθημάτων (και των διαλειμμά­των), στοιχεία που θα σας φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια της φοίτησης των παιδιών σας στο σχολείο μας.
3.       «Αίτηση εγγραφής - υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα-1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου».  Είναι η αίτηση εγγραφής και η υπεύθυνη δήλωση η οποία απαιτείται για την εγγραφή του παιδιού στο σχολείο.  Μπορείτε να την εκτυπώσετε και να τη αποστείλετε συμπληρω­μένη ηλεκτρονικά στο σχολείο μας.  Εναλλακτικά, μπορείτε να τη δώσετε συμπληρω­μένη στα παιδιά τον Σεπτέμβριο, ή ακόμα, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, να την πάρουν τα παιδιά τον Σεπτέμβριο και να την συμπληρώσετε τότε (και θα την στείλετε με τα παιδιά). Προσοχή στα τηλέφωνα και τα email επικοινωνίας.  Φέτος πολλοί μαθητές και μαθήτριες δεν έλαβαν τους ελέγχους της σχολικής επίδοσής τους λόγω του ότι δεν ήταν καταχωρημένα ορθά τα email των κηδεμόνων ή είχαν αλλάξει τα email και δεν είχε ενημερωθεί το σχολείο.  Στην υπεύθυνη δήλωση υπάρχει επιλογή στην οποία δηλώνετε  αν επιθυμείτε  να υπάρχει η δυνατότητα να αναρτώνται οι φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όταν υλοποιείται μια εκδήλωση.  Συνήθως η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι συναινούν. Εξάλλου είναι καλό για τα παιδιά, χαίρονται.  Αυτό δεν έχει να κάνει με κάτι άλλο: τις προηγούμενες χρονιές ζητούσαμε δύο φωτογραφίες ταυτότητας από τα παιδιά.  Φέτος θα το καταργήσουμε αυτό (είναι καλό και για σας να μην χρεώνεστε επιπλέον) και θα τα φωτογραφήσουμε εμείς τα παιδιά για τις ανάγκες του σχολείου μας.  Αυτές οι φωτογραφίες δεν αναρτώνται πουθενά, είναι για εσωτερική χρήση του σχολείου.
4.       «Ατομικό Δελτίο Υγείας».  Θα πρέπει να το εκτυπώσετε και να συμπληρωθεί από γιατρό για να μπορεί το παιδί σας να συμμετέχει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (Γυμναστική).  Μπορείτε να το προσκομίσετε (μπορούν να το φέρουν και τα παιδιά σας) μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου.
5.       Στο σχολείο μας λειτουργούν Τμήματα Ένταξης, τα οποία δημιουργήθηκαν για παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Ένα σύγχρονο σχολείο όπως είναι το δικό μας, θέλει παιδιά με ισχυρή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, αποσκοπώντας στη βελτίωση της μαθητικής τους ζωής και αποτρέποντας τον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση.  Πιστεύει στο παιδί και στην  εξατομικευμένη διδασκαλία που προσφέρουν τα Τμήματα Ένταξης. Θέλει παιδιά ευτυχισμένα και όχι ταλαιπωρημένα προσπαθώντας διαρκώς να κατανοήσουν το μάθημα καθώς οι μαθησιακές δυσκολίες τους θέτουν εμπόδια, νιώ­θοντας έτσι μειωμένα στα μάτια τους, των συμμαθητών και των καθηγητών τους. Αυτό προσπαθεί να προλάβει το σχολείο μας. Αν χρειάζεται, ζητείστε διάγνωση (τη διαδικασία μπορεί να την κινήσει και το σχολείο ύστερα από αίτησή σας) και κάντε αίτηση για να φοιτήσουν τα παιδιά σας στα Τμήματα Ένταξης, όσο το δυνατό γρηγορό­τερα. Γονείς, έχετε ευθύνη απέναντι στα παιδιά σας, να κατανοήσετε τις δυσκολίες τους και να τα βοηθήσετε, ώστε η ζωή τους στο σχολείο να είναι αυτή που τους αξίζει πραγματικά.
6.       «Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου».  Μπορείτε να διαβάσετε τον κανονισμό λει­τουργίας του σχολείου μας. Ο κανονισμός αυτός έχει διαμορφωθεί μετά από εμπειρία χρόνων. Όμως κάθε χρονιά τίθεται σε συζήτηση για το αν θα πρέπει να αλλάξει σε κάποια σημεία.  Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας (Πρόεδρος η κ. Κάλφα Θεανώ τηλ 6932722750 email theanokalfa@yahoo.gr ) και ο Σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων να το προτείνει στην Συνεδρίαση της Σχολικής Κοινότητας (Καθηγητές – προεδρείο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων – και προεδρείο των μαθητών) αν κάπου θα πρέπει να αλλάξει.  Ο κανο­νισμός Λειτουργίας του Σχολείου θα πρέπει να τηρείται για την εύρυθμη λειτουργία του. Αναλαμβάνετε βεβαίως την ευθύνη να ενημερώσετε σχετικά και το παιδί σας.
7.       Παρακαλείστε να συμμετέχετε στο συλλογικό όργανό σας (Σύλλογος Γονέων και Κηδε­μό­νων).  Όσο περισσότεροι γονείς συμμετέχουν στα όργανα και στις γενικές συνελεύ­σεις, όσο δυναμώνει ο Σύλλογός σας, τόσο δυναμώνει το σχολείο μας.  Θα παρατηρή­σετε ότι το σχολείο μας δίνει έμφαση στα συλλογικά όργανα, στον Σύλλογο των Διδασκόντων, στα Μαθητικά Σχολικά Συμβούλια.  Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον Σύλλογό σας (Γονέων και Κηδεμόνων) αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί από εσάς (πέρα από την οικονομική συνεισφορά η οποία ουσιαστικά επιστρέφει στα παιδιά σας).
8.       Τέλος, θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την συμπε­ριφορά των παιδιών τους.   Έχει παρατηρηθεί ότι κάποια παιδιά κάνουν bulling σε άλλα παιδιά.  Όταν αυτό γίνεται στο σχολείο και υποπέσει στην αντίληψή μας, το αντιμετω­πί­ζουμε παιδαγωγικά (μιλώντας με τα παιδιά, συμβουλεύοντάς τα, ακόμα και επιβάλ­λοντας ποινές που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις).  Αλλά έχει παρατηρηθεί ότι κάποια παιδιά κάνουν ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο, βρίζουν, απειλούν…  Προφανώς τέτοια συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή, αλλά πέρα από το ηθικό μέρος υπάρχει κίνδυνος η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υποβάλλει δίωξη στους γονείς και κηδεμόνες για ελλιπή επίβλεψη των παιδιών τους.  Όσο για μας, αναρωτιόμαστε πότε τα παιδιά (που έρχονται από το Δημοτικό!) έχουν προλάβει και έχουν μάθει να κάνουν ψεύτικα προφιλ σε διάφορα site, στα οποία επιπλέον απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση; 
Θεωρούμε ότι μαζί θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα περιμένουμε τα παιδιά σας την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 όπου μετά τον Αγιασμό θα δοθούν και τα βιβλία.  Παρακαλούμε μιλήστε με τα παιδιά σας και πείτε τα να διατηρούν καθαρά τα βιβλία, και φυσικά να μην τα καταστρέφουν.
 Για την ώρα σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε «Καλό Καλοκαίρι».  Και φυσικά με Υγεία!

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Δρ. Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος

                                                                     ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου καλωσορίζουν εσάς και τα παιδιά σας στο Γυμνάσιό μας.  Ευχόμαστε η φοίτηση των παιδιών σας στο Γυμνάσιο να είναι δημιουργική, με γνώσεις και εμπειρίες, και να μείνει στην ανάμνηση των παιδιών σας ως τα ωραία μαθητικά «αθώα χρόνια».

Παρακάτω δίνονται ορισμένες πληροφορίες για το σχολείο μας και εκφράζονται κάποιες απόψεις.  Για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που πιθανόν να υπάρξουν, αλλά και για εμπλουτισμό των διαδικασιών μάθησης και συνεργασίας, παρακαλούμε να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία ανάμεσα σε σας και το σχολείο, για τον καλό όλων μας και ιδίως των παιδιών σας.
Το παιδί σας έρχεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως παιδί και θα εξελιχθεί κατά την παραμονή του στο γυμνάσιο σε έφηβο.  Ίσως θυμάστε από την εποχή σας τις δυσκολίες που είχατε – κάποιοι περισσότερες, κάποιοι λιγότερες.  Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, το παιδί σας θα αλλάξει σωματικά και πνευματικά, θα κοινωνικοποιηθεί, ίσως και να ερωτευθεί.  Τα πρώτα «ψεματάκια», τα πρώτα μυστικά από εσάς, τα πρώτα σκιρτήματα.  Μέσα σε όλα αυτά το παιδί σας θα πρέπει να πάρει τις βάσεις σε νέα μαθήματα, να αποφασίσει το τι θα κάνει στη ζωή του, ποιον τύπο λυκείου θα ακολουθήσει ή αν θα επιλέξει κάτι άλλο.  Αν προσθέσουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, σχηματίζεται, όπως καταλαβαίνετε, ένα «εκρηκτικό» μείγμα.  Είναι σημαντικό επομένως να υπάρξει συνεργασία μεταξύ μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν – αν βέβαια προκύψουν.
Κατ΄ αρχάς θα ήταν καλό να ενημερώσετε το σχολείο για οτιδήποτε θα πρέπει να γνωρίζουμε π.χ. κάποια αλλεργία, κάποια ευαισθησία σε κάτι, μια ιδιαίτερη κλίση κ.α.   Όσα περισσότερα γνωρίζουμε για το παιδί σας, τόσο καλύτερα.  Και οτιδήποτε σας ανησυχεί ελάτε να το συζητήσουμε.
Καλό είναι να εκφράζεστε μέσω του συλλόγου σας (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων), να συμμετέχετε στις συνεδριάσεις του και να τον στελεχώσετε, καθώς φέτος γίνονται εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο.  Επιζητούμε την συνεργασία με τον σύλλογό σας, θέλουμε τις προτάσεις σας, ζητάμε να ακούτε τα θέματα που μας απασχολούν για το καλό του σχολείου και την μόρφωση των παιδιών σας.
Σας παρακαλούμε να έρθετε να συζητήσουμε μαζί για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο σχολείο.  Μπορείτε να βρείτε τον Υπεύθυνο Καθηγητή του τμήματος στο οποίο φοιτά το παιδί σας ή τη διεύθυνση του σχολείου (Διευθυντή ή Υποδιευθυντές).   Οτιδήποτε σας αναφέρει το παιδί σας, μην το δέχεστε χωρίς να το εξετάσετε.  Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία αρχίζουν να λένε κάποια ψεματάκια.   Αν σας φανεί παράξενο αυτό που σας ανέφερε το παιδί σας, ελάτε να ακούσετε και τη μεριά του καθηγητή ή του διευθυντή.  Μην δικαιολογείτε το παιδί σας, χωρίς να εξετάσετε το τι έγινε.  Μόνο κακό θα του κάνετε έτσι.  Από την πολύχρονη εμπειρία μας στην εκπαίδευση, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, την ευθύνη την φέρνει ο μαθητής.  Αλλά κι αν νομίζετε ότι έχει κάποια ευθύνη ο καθηγητής, μην αρχίσετε να κατηγορείτε τον καθηγητή μπροστά στο παιδί σας, γιατί έτσι κάνετε κακό στο παιδί σας.  Ελάτε απλά να το συζητήσουμε.  Μην αμφισβητείτε τους καθηγητές, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έτσι κάνετε κακό στο παιδί σας, καθώς κλονίζεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του καθηγητή, ο οποίος, σε αυτήν τουλάχιστον την ηλικία, πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο στη ζωή του παιδιού.
Ως παιδαγωγοί, θα σας λέγαμε, επίσης, να βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ διαβάσματος, εξωσχολικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιού.  Για κάθε παιδί αυτή η χρυσή τομή είναι διαφορετική.  Επιτηρείτε το παιδί σας από κάποια απόσταση, συζητήστε μαζί του, αφουγκραστείτε τις ανάγκες του.  Δεν είναι εύκολο έργο, το γνωρίζουμε. Αλλά αξίζει. Εξάλλου, κακά τα ψέματα, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχετε στη ζωή σας.
Και ένα τελευταίο: Το κάθε παιδί, ο κάθε άνθρωπος είναι κάτι το μοναδικό, κάτι το ιδιαίτερο. Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει άλλο άτομο σαν αυτό.   Θα πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό στα παιδιά και για να αποδεχτούν τον εαυτό τους, να βρουν τις ιδιαίτερες «κλίσεις» τους, αλλά και να αποδέχονται την ιδιαιτερότητα και την ατομικότητα του άλλου.
Τελειώνοντας σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι για σας και την οικογένειά σας και περιμένουμε τα παιδιά σας, όταν ανοίξουν τα σχολεία, δηλαδή στις 11 Σεπτέμβρη 2019.

Με εκτίμηση
(εκ μέρους του Συλλόγου των Διδασκόντων)
Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου


Δρ. Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος

1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου
Τηλέφωνα
Διευθυντή: 2310796601 (Μπαμπάτσικος Χρήστος)
Υποδιευθυντών και καθηγητών: 2313076685 (Χαρισόπουλος Χρήστος – Κεφαλίδου Σόνια)
FAX: 2310797801
Κινητό Διευθυντή: 6977313144

email σχολείου:               mail@gym-sindou.thess.sch.gr
email Διευθυντή:             babatsikos@gmail.com

site σχολείου (Διαχειριστής: Κούρκουλος Δ.)                     http://gym-sindou.thess.sch.gr/
Ιστολόγιο Σχολείου (Διαχειριστής: Χαρισόπουλος Χρ.)  http://gymnasiosindou.blogspot.gr/


Ταχυδρομική διεύθυνση του σχολείου:                 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου
                                                                                                Ανδρέα Παπανδρέου
                                                                                                57400
Ωράριο λειτουργίας
1η ώρα   08.15 – 09.00
2η ώρα   09.05 – 09.50
3η ώρα   10.00 – 10.45
4η ώρα   10.55 – 11.40
5η ώρα   11.50 – 12.35
6η ώρα   12.40 – 13.20

7η ώρα   13.25 – 14.05


Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας  του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

1.         Το 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Γυμνάσιο Σίνδου)  λειτουργεί  από ώρα 08.15 π.μ. μέχρι  2.05 μ.μ..
2.         Η είσοδος Καθηγητών και μαθητών γίνεται μόνο από την κεντρική πόρτα.
3.         Οι εφημερεύοντες βρίσκονται στο Σχολείο από τις 08.05 π.μ..
4.         Οι μαθητές και οι καθηγητές της 1ης  ώρας παρευρίσκονται στην πρωινή σύναξη κατά την οποία γίνονται και ανακοινώσεις που αφορούν το σχολείο και τους μαθητές.
5.         Η έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο κατά το πρωί αλλά και η συνέπεια στο πρόγραμμα των εξορμήσεων και των εκδρομών είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του σχολείου, σημαίνει ότι σεβόμαστε τα άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας.
6.         Οι μαθητές που αργούν να μπουν στην  τάξη την 1η   ή οποιανδήποτε  ώρα, πηγαίνουν υποχρεωτικά στον Διευθυντή και εξηγούν τους λόγους της αργοπορίας τους και γράφουν το όνομά τους σε μια κατάσταση.  Ο Διευθυντής, αναλόγως, επιτρέπει  ή δεν επιτρέπει  να πάνε στην τάξη αλλά την τελική απόφαση αν θα εισέλθουν στην τάξη με ή χωρίς απουσία την έχει ο εκπαιδευτικός.  Σε περίπτωση που δεν επιτρέψει ο εκπαιδευτικός την είσοδο στην τάξη, ο μαθητής επιστρέφει και κάθεται στο χώρο πριν από το γραφείο του Διευθυντή.  Δεν επιτρέπεται να περιφέρεται στους χώρους του σχολείου όταν η τάξη του έχει μάθημα.
7.         Δεν επιτρέπεται η έξοδος των μαθητών από την  αίθουσα διδασκαλίας  κατά τη διάρκεια του μαθή­ματος, παρά μόνο σε  εξαιρετικές περιπτώσεις (όπως σε περίπτωση ασθένειας  ή λήψης φάρμακων) και αυτό γίνεται πάντα με την άδεια του καθηγητή.
8.         Οποιοσδήποτε που δεν έχει σχέση με την σχολική κοινότητα, δεν έχει δικαίωμα εισόδου και παραμονής στο χώρο του Σχολείου. Όποιος χρειάζεται οτιδήποτε από το Σχολείο, απευθύνεται στη Διεύθυνση.
9.         Οι μαθητές  για  οποιοδήποτε πρόβλημα, απευθύνονται  στον υπεύθυνο καθηγητή και αν δεν λυθεί κατόπιν απευθύνονται στη Διεύθυνση (Διευθυντή ή υποδιευθυντές), με το πενταμελές συμβούλιο της τάξης τους.
10.    Προβλήματα  που αφορούν όλο το Σχολείο τίθενται υπόψη της Διεύθυνσης μέσω του δεκαπενταμε­λούς μαθη­τικού συμβουλίου.
11.    Στις συνεδριάσεις του συλλόγου Διδασκόντων  για την επιβολή ποινών, παρευρίσκονται με δικαίωμα λόγου, μαζί με τους εγκαλουμένους μαθητές, και το προεδρείο του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του Σχολείου ή ανάλογα με την περίπτωση του πενταμελούς του τμήματος.
12.    Η καθαριότητα στους χώρους του Σχολείου είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων των μαθητών και οφεί­λουν τα πενταμελή συμβούλια και το δεκαπενταμελές μαθητικό Συμβούλιο να συνεργάζονται γι’αυτό το σκοπό με την Διεύθυνση  του Σχολείου.
13.    Οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν καθαρές τις αίθουσες τους, τους διαδρόμους, τις τουαλέτες, το Γυμναστήριο και γενικά όλους τους χώρους του Σχολείου.
14.    Η Διεύθυνση ελέγχει την καθαριότητα στους χώρους του Σχολείου με βάση τη σύμβαση έργου των καθαριστριών.  Το σχολικό συμβούλιο (σύλλογος Διδασκόντων, προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Διδασκόντων, προεδρείο του δεκαπενταμελούς μαθητικούς συμβουλίου και εκπροσώπου του Δήμου) ασχολείται επίσης με την καθαριότητα του Σχολείου και εκφράζει γνώμη για την υγιεινή των χώρων του σχολείου.
15.    Ο μαθητής που προκαλεί φθορά στο Σχολείο με πρόθεση τιμωρείται από τη Διεύθυνση, ενημερώνεται ο κηδε­μόνας του και υποχρεούται σε αποκατάσταση της φθοράς.  Σε περίπτωση φθοράς που δεν βρε­θεί ο υπεύθυνος που την προκάλεσε,  το πενταμελές του τμήματος  ή το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Σχολείου αναλαμβάνει την  αποκατάσταση της ζημιάς, με έξοδα των μαθητών του τμήματος, ή όλων των μαθητών του Σχολείου.
16.    Ο κηδεμόνας ενημερώνει τηλεφωνικά το Σχολείο, όταν ο μαθητής απουσιάζει για κάποια αιτία γνω­στή σ’ αυτόν.    Ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος   ενημερώνει τον κηδεμόνα  τηλεφωνικά, όταν δεν γνωρίζει τον λόγο της απουσίας του μαθητή.    Το Σχολείο ενημερώνει εγγράφως κάθε μήνα τους κηδεμόνες των μαθητών που σημείωσαν περισσότερες από τριάντα (30) απουσίες .
Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών εφόσον το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις 114. Εάν τις υπερβαίνει, η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής και οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.
17.    Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται το χώρο του Σχολείου, η δε εμφάνισή τους και η συμπεριφορά τους να μην είναι προκλητική.  Σε αντίθετη περίπτωση, σε πρώτη φάση αντιμετωπίζεται από την κοινότητα της τάξης με τον υπεύθυνο καθηγητή, κατόπιν από το δεκαπενταμελές  συμβούλιο και τελευταία από τον σύλλογο των διδα­σκόντων.
18.    Απαγορεύεται το κάπνισμα στους χώρους του Σχολείου καθώς και στον αύλειο χώρο.
19.    Από την ώρα προσέλευσης έως και την ώρα αποχώρησης από το σχολείο δεν επιτρέπεται στους μαθητές η έξοδος από τον αύλειο χώρο, εκτός και αν έχουν την άδεια από την Διεύθυνση του σχολείου.
20.    Δεν επιτρέπεται να φέρουν οι μαθητές εξωσχολικούς στους χώρους του σχολείου ή να συνομιλούν με εξωσχολικούς από τον φράχτη.  Σε περίπτωση που παρατηρηθεί ότι κάποιος εξωσχολικός μιλά με παιδιά ή δίνει κάτι σε αυτά που δεν πρέπει, να αναφερθεί στον εφημερεύοντα ή στην Διεύθυνση. Αυτό έχει σχέση με την ασφάλεια των μαθητών.
21.    Δεν επιτρέπεται η κατοχη και η χρήση των κινητών τηλεφώνων ή άλλων μέσων αποθήκευσης και αναπαραγωγής ήχου ή εικόνας χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης ή των εκπαιδευτικών.   Σε αντίθετη περίπτωση το ηλεκτρονικό μέσο παραδίδεται στο Διευθυντή και αυτός στον κηδεμόνα του μαθητή, ο δε μαθητής τιμωρείται.
22.    Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο γυμναστήριο των μαθητών χωρίς την άδεια του καθηγητή φυσικής αγωγής .
23.    Δεν επιτρέπεται οι μαθητές να εισέρχονται σε άλλες αίθουσες χωρίς την επίβλεψη των εκπαιδευτικών. Αυτό γίνεται για την προστασία των μαθητών, γιατί για οποιαδήποτε φθορά ή κλοπή θα κατηγορηθούν οι μαθητές που μπαίνουν σε ξένες τάξεις.
24.    Δεν επιτρέπεται μαθητές να μπαίνουν στα γραφεία των καθηγητών και της διεύθυνσης χωρίς την παρουσία εκπαιδευτικού.
25.    Η χρήση των Η/Υ, λαπτοπ, φωτοτυπικών μηχανημάτων από μαθητής γίνεται μόνο με την επίβλεψη εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για τον εξοπλισμό αυτόν.
26.    Σε καμιά περίπτωση μαθητές δεν επιτρέπεται να οργανώνουν χορούς ή άλλες εκδηλώσεις, επικαλού­μενοι τον τίτλο του Σχολείου και εν αγνοία της Διεύθυνσης.
27.    Απαγορεύονται αυστηρά οποιαδήποτε φαινόμενα βίας (σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής). Οποιαδήποτε φαινόμενα βίας ή εκβιασμών οφείλει η Σχολική Κοινότητα να τα αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα.
28.    Οποιαδήποτε ενέργεια μαθητή που θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή κάποιον συμμαθητή/συμμαθήτρια του τιμωρείται χωρίς άλλη προειδοποίηση. Η σωματική ακεραιότητα είναι άμεση προτεραιότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
29.    Οι διδάσκοντες καθηγητές , για να διευκολύνουν το έργο των εφημερευόντων καθηγητών, οφείλουν να ολοκληρώνουν την διδασκαλία του μαθήματος πριν χτυπήσει το κουδούνι, ώστε να βγάζουν αμέσως τους μαθητές έξω και μετά να φεύγουν οι ίδιοι από την αίθουσα αφού κλειδώσουν την πόρτα.  Κλειδί των αιθουσών διδασκαλίες έχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί.  Σε περίπτωση που βρεθεί κλειδί σε μαθητή που δεν θα έπρεπε να έχει, τιμωρείται.
30.    Οι επιμελητές ορίζονται ανά δυο (αν χρειαστεί και τρίτος υπο την επίβλεψη του υπεύθυνου καθηγητή του τμήματος.  Ο κατάλογος είναι αναρτημένος στον πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος και αντίγραφο έχει η Διεύθυνση.
31.    Απουσιολόγοι ορίζονται οι δυο πρώτοι μαθητές με βάση την βαθμολογία της προηγουμένης χρονιάς (ο 1ος τακτικός και ο 2ος αναπληρωματικός ). Στην Πρώτη Τάξη ορίζονται με βάση τους βαθμούς του 1ου τριμήνου.
32.    Ο απουσιολόγος παίρνει το πρωί από το γραφείο το απουσιολόγιο και το βιβλίο ύλης , τα οποία επιστρέφει το μεσημέρι , αφού τοποθετήσει το φύλλο απουσιών της ημέρας στον ειδικό φάκελο. έχει την ευθύνη του απουσιολογίου και της καταχώρησης των απουσιών κάθε διδακτικής ώρας . Ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τακτικά τη φοίτηση των μαθητών.
33.    Οι μαθητές μέσα στην τάξη κάθονται στο θρανίο που θα επιλέξουν με συνεργασία του υπεύθυνου καθηγητή.  Η θέση αποτυπώνεται σε ένα χαρτί (πλάνο)  και τοποθετείται στον πίνακα ανακοινώσεων ή στην έδρα. Αλλαγή θέσης δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση, παρά μόνο από τον υπεύθυνο καθηγητή της τάξης για κάποιο συγκεκριμένο λόγο ή από τον διδάσκοντα καθηγητή, μόνο για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό..
34.    Δεν φέρνουμε και δεν χρησιμοποιούμε skateboards, πατίνια ή άλλα αντικείμενα που είναι σχεδιασμένα για ψυχαγωγία.   
35.    για την απώλεια κινητών τηλεφώνων, iPods ή παρόμοιων συσκευών καμία ευθύνη δεν έχει το σχολείο και δεν θα πρέπει να καταναλώνει χρόνο για την εύρεση αυτών.  
36.    Δεν επιτρέπονται οι τσίχλες στο σχολείο.   
37.    Δεν επιτρέπονται το «διορθωτικό» και οι μαρκαδόροι όταν δεν έχουν σχέση με μαθήματα.
38.    Σε περίπτωση που βρεθεί μαθητής να γράφει σε τοίχους ή άλλες επιφάνειες τιμωρείται.
39.    καπέλα ή κουκούλες ή άλλα παρόμοια δεν φοριούνται στο σχολικό κτίριο. Εξαιρέσεις υπάρχουν λόγο υγείας ή θρησκείας.
40.    Ακολουθούμε τις οδηγίες της διεύθυνσης, των καθηγητών και των καθαριστριών.
41.    Στους διαδρόμους οι μαθητές δεν θα τρέχουν και δεν κάνουν κανέναν θόρυβο, έτσι ώστε να μη διαταράσσεται το εκπαιδευτικό κλίμα.
42.    Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εμποδίζει κάποιον άλλον να παρακολουθήσει τα μαθήματα.
43.    Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας ,μαθητές ,γονείς ,καθηγητές οφείλουν να εφαρμόζουν τον παραπάνω κανονισμό , για την καλύτερη λειτουργία του Σχολείου με διαλλακτικότητα ,ηρεμία και απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας όλων.
44.    Ο εσωτερικός κανονισμός μπορεί να αλλάζει μετά από διαβούλευση της σχολικής κοινότητας και απόφαση του συλλόγου των Διδασκόντων.

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που το ερχόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη του Γυμνασίου  να ενημερωθούν για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) και την υποχρέωση προσκόμισής του στη σχολική μονάδα. Για να διαβάσετε τα σχετικά έγγραφα πατήστε εδώ.
Το συνημμένο αρχείο [Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή] θα πρέπει να συμπληρωθεί και να προσκομισθεί στο σχολείο (στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής) υπογεγραμμένο από ιατρό, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
Σημειώνεται ότι το ΑΔΥΜ έχει ισχύ τρία (3) σχολικά έτη, και θα συνοδεύει τους μαθητές καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο αντίστοιχα.



                                             ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
                            ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ



               ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ

Επώνυμο ………………….……….………………………
Όνομα     ……………………………………….………….

Επώνυμο και όνομα πατέρα
    …..………………………………………………………….
Επάγγελμα πατέρα ……………………..…………….

Επώνυμο και όνομα μητέρας
    …..……………………………………………………..…….
Επάγγελμα μητέρας ……………………..…………….

Έτος γέννησης …………………..……………..…………
Ιθαγένεια ……………………………………………………
Θρήσκευμα ………………………………………………..

          ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Οδός  ……………………………..…………………………….
Αριθμός ……………...
Δημοτικό διαμέρισμα …………………………………..
Τηλέφωνο σταθερό ……………………………………...
Τηλέφωνο κινητό ………………………………..……….

email (προσοχή τους χαρακτήρες):

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΟΝΕΑ-ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Επώνυμο ………………….……………………….………
Όνομα      …………………………………….…………….


 
 



 
ΠΑΤΕΡΑΣ        


 
ΜΗΤΕΡΑ
ΑΛΛΟΣ:                      ποιος; ………………………….


        Ποιος κηδεμόνας θέλετε να είναι γραμμένος
 στο myschool;  (καλό είναι να έχει κωδικούς στο
TAXIS:





 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Οδός  ……………………………..…………………………….
Αριθμός ……………...
Δημοτικό διαμέρισμα …………………………………..
Α.Δ.Τ. : ………………………………………………………
Επάγγελμα ………………………………………….……
Τηλέφωνο σταθερό ……………………………………...
Τηλέφωνο κινητό ………………………………..……….

email (προσοχή τους χαρακτήρες):














Δηλώνω υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών του Νόμου για ψευδή δήλωση ότι ασκώ νόμιμα την κηδεμονία τ….………………………………….…...…………………………….. μαθ….……..της ……. Τάξης.

                                                                                                                               
1) Αποδέχομαι την ηλεκτρονική ενημέρωση για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της…………………………………………………………………………………………….. και δηλώνω ως ηλεκτρονική διεύθυνση την……………………………………………..….……………………………... για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς και τον αριθμό κινητού………………………..……… στον οποίο θα αποστέλλονται SMS.

 2)  Δηλώνω υπεύθυνα ότι θα καταθέσω στις αρχές Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή, σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινής υπουργικής απόφασης Φ.6/304/75662/Γ1/15-05-2014 (Β’ 1296).

3) Συναινώ στη συμμετοχή του μαθητή / τριας σε εκδηλώσεις ή δράσεις του σχολείου που αποφασίζονται σύμφωνα με το νόμο από το σύλλογο διδασκόντων (παρελάσεις εθνικών εορτών, εκκλησιασμούς εφόσον πρόκειται περί ορθοδόξων μαθητών, παρακολούθηση  διαλέξεων από έγκριτους ομιλητές στο σχολείο, σχολικούς περιπάτους με ή χωρίς  μεταφορικό μέσο, εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα εντός σχολείου και πέραν των ωρών διδασκαλίας εφόσον ο μαθητής το επιθυμεί).

Σε περίπτωση που δεν συναινείτε με το 3 παρακαλώ να συμπληρωθεί ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση για το τι ακριβώς δεν συναινείτε και τον λόγο.

4) Συμφωνώ (ή δεν συμφωνώ) να αναρτώνται φωτογραφίες, video, το ονοματεπώνυμο του παιδιού μου (αν χρειάζεται για κάποια επιβράβευση) σε διαδικτυακούς τόπους των οποίων ευθύνη έχει το Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. (Επιλέξτε αυτό που επιθυμείτε)
 

Συμφωνώ να αναρτώνται                                                            Δεν συμφωνώ να αναρτώνται

               


                                   
ΣΙΝΔΟΣ …../…../ 2020                                                       

    Ο/Η ΔΗΛ....


(υπογραφή)


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ………………………………………………………………..……..……

Αρχεία για κατέβασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου