ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Επίσκεψη της Γ" τάξης στο Πολεμικό Μουσείο


Στις 8 Φεβρουαρίου 2019 τα τμήματα της Γ3, Γ4 και Γ5 ξεναγήθηκαν στο πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης.
Σκοπός του μουσείου είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης στη Βόρειο Ελλάδα.
Η μόνιμη συλλογή του μουσείου εκτίθεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και παρουσιάζει τη συνεχή πορεία του Ελληνισμού στον 19ο και στον 20ο αι. με έμφαση στις συγκρούσεις και στις πολεμικές συρράξεις. Παρουσιάζονται εκτενώς η επανάσταση του 1821, ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ελληνο-Ιταλικός πόλεμος του 1940-41, η εισβολή των γερμανικών δυνάμεων , η Μάχη της Κρήτης, η Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα και η δράση του ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή και η απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Άξονα.


Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη  με τίτλο «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ». Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα αποτελεί ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος εκπαίδευσης μη τυπικής μάθησης που έχει ως σκοπό την προώθηση του σεβασμού του Άλλου, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κριτικής ανθρωπιστικής στάσης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου