ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Aσφάλεια στο Διαδίκτυο : Χρήσιμο ΥλικόΣτον ενημερωτικό δικτυακό τόπο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό σχετικά με την πολιτική και τις δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την Aσφάλεια στο Διαδίκτυο.
Κείμενα - αρχεία:
Οδηγός για την Πολιτική Ορθής Χρήσης περί Ασφάλειας στο Διαδίκτυο για το σχολείο σας (14/3/2013)
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Το αντίδοτο στην πληροφορύπανση (10/10/2012)
Ο οδηγός του εκπαιδευτικού για την Ασφάλεια των μαθητών του στο Διαδίκτυο (αναθεωρημένος) (27/10/2011)
Προστασία δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (20/6/2011) 24σέλιδος οδηγός για τα δικαιώματά μας ως πολίτες της Ε.Ε και την προστασία των δεδομένων μας.
Συνολικά:
Παίζω και μαθαίνω στο Διαδίκτυο (βιβλίο δραστηριοτήτων) (1/6/2011)
Οδηγοί για το Ασφαλές Διαδίκτυο, για τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς (εκπαιδευτικά εγχειρίδια  «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – τα πρώτα βήματα» & «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – για προχωρημένους» σε χαμηλή και υψηλή ανάλυση www.sch.gr –>Βιβλιοθήκη Εγγράφων –> Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Προκειμένου να παραλάβετε τα αρχεία, πρέπει να κάνετε login στο ΠΣΔ μέσω του λογαριασμού σας.
Κατεβάστε το τετρασέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο μας
Διαβάστε το σχετικό πρότυπο έντυπο γονικής συναίνεσης (και σε συμπιεσμένη μορφή doc για τροποποίηση) όσον αφορά στη γονική άδεια πριν από τη χρήση εικόνων στις ιστοσελίδες του σχολείου.
Εγκύκλιοι Υπουργείου Παιδείας 
- Εγκύκλιος 7/2/2012 Πρόσβαση μαθητών Π/θμιας Εκπ/σης σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης μέσω διαδικτύου 
- Εγκύκλιος 26/10/2010 Εκδήλωση  Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στην ομάδα διαρκούς εκπαίδευσης στην ασφαλή και με μέτρο χρήση του διαδικτύου
- Εγκύκλιος 26/10/2010 Ενημέρωση για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου
Διαγωνισμός Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά.
Διαβάστε επίσης, κατεβάζοντας τοπικά στον υπολογιστή σας, τις προτεινόμενες οδηγίες μας προς:
Γονείς
Εκπαιδευτικούς
Μαθητές και μαθήτριες
Δείτε τι γράφει το σχολικό βιβλίο Πληροφορικής:
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Παρουσίαση:
Κατεβάστε από τα συνημμένα τη σχετική παρουσίαση για ημερίδα ευαισθητοποίησης σε μορφή pdf ή συμπιεσμένο αρχείο zip σε μορφή προγράμματος παρουσιάσεων για να προσθαφαιρέσετε τις δικές σας διαφάνειες.
Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε από τα συνημμένα την παρουσίαση στα Αγγλικά (μορφή προγράμματος παρουσιάσεων) έτσι ώστε να την αξιοποιήσετε, π.χ. στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης - Δράση Comenius Πολυμερείς σχολικές συμπράξεις ή άλλο σχετικό πρόγραμμα που συμμετέχετε με το σχολείο σας.
Banner:
Eπιθυμείτε να βάλετε link στην ιστοσελίδα σας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο; Δεξί κλικ στην εικόνα του άρθρου, αποθήκευση (save image as ...) και προσαρμόστε την στο μέγεθος που ικανοποιεί τις ανάγκες του site ή του blog σας.
Ενημερωθείτε επίσης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το ΠΣΔ στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου