ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

14ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας

                                                    Συγχαίρουμε τους πέντε μαθητές της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας, την Αρχοντοπούλου Χρυσοβαλάντω, την Βουδούρη Χρυσούλα, την Κιουρτσή Ιωάννα, τον Μανωλάκη Στέφανο και την Παπαδοπούλου Κατερίνα, για τη συμμετοχή τους στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας, που έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση έγινε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων και τον Σύλλογο “Φίλοι του Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου”. Οι μαθητές στάθηκαν με τόλμη στο μικρόφωνο, μέσα σε δύο αίθουσες γεμάτες από μαθητές και γονείς, και σε μια ανοιχτή διαδικασία, ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στη λέξη που με κλήρωση τούς έτυχε. Πρώτα την έγραψαν σωστά, έδωσαν την ετυμολογία και τον ορισμό της, και στην συνέχεια έφτιαξαν με αυτήν μια δική τους πρόταση, για να είναι σαφές ότι αντιλαμβάνονται το νόημά της.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η μαθήτρια Κιουρτσή Ιωάννα, από τα 149 παιδιά που συμμετείχαν, πέρασε στα 30 πρώτα, δηλαδή στον β' γύρο του διαγωνισμού, και επιπλέον κατάφερε να φτάσει μέχρι τον γ' γύρο, στους πρώτους 10, και να βραβευθεί με έπαινο για την επιτυχία της.
Η συμμετοχή τους ήταν μια πολύτιμη εμπειρία, χρήσιμη για την μελλοντική τους πορεία. Δεν ξεχνάμε πως “η αξία του ανθρώπου δεν βρίσκεται στη νίκη αλλά στον αγώνα για τη νίκη”, όπως έλεγε ο Ν. Καζαντζάκης. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε. Και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις προσπάθειες, καινούριες συμμετοχές και επιτυχίες.

Ροδινού Γεωργία
φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου