ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη της Α΄ τάξης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στον Λευκό Πύργο


Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου τα πέντε τμήματα της Α΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο.Υπεύθυνες της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Ντάλη Μαρίνα και Κυριαζοπούλου Ευαγγελία.

            Στο ΜΜΣΤ οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το πορτρέτο στο selfie”. Διερεύνησαν έτσι τη σχέση ανάμεσα στο νέο και το παλιό, ανάμεσα στο σύγχρονο αυτό-πορτρέτο και την εικαστική αυτό- προσωπογραφία. Μέσα από μια διαδρομή στα πορτρέτα και τις αυτοπροσωπογραφίες καλλιτεχνών της μόνιμης συλλογής του Μουσείου, όπως του Γ. Τσαρούχη, της Μ. Παπαδημητρίου, του A. Warhol και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών, οι μαθητές ανακάλυψαν πληροφορίες και στοιχεία για τους εικονιζόμενους. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα εικαστικό εργαστήριο, κατά το οποίο οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους αυτό-πορτρέτο αξιοποιώντας τα εικαστικά στοιχεία και τις πληροφορίες που αφομοίωσαν κατά την περιήγησή τους στην έκθεση.

            Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Λευκό Πύργο. Εκεί είχαν την ευκαιρία μέσα από τη μόνιμη έκθεση στους έξι ορόφους του Πύργου να γνωρίσουν στιγμές-ορόσημα της ιστορίας της πόλης από την ίδρυσή της ως το πρόσφατο παρελθόν της.



















 



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου