ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Η Ιωάννα Μαγοπούλου μαθήτρια της Γ' τάξης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων!

Η Ιωάννα Μαγοπούλου προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων!

Η Ιωάννα Μαγοπούλου χάρισε στην ελληνική Γυμναστική το πρώτο της εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018», μέσα από τον προκριματικό αγώνα ρυθμικής γυμναστικής της ευρωπαϊκής ζώνης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (15/02) στη Μόσχα.

Η 14χρονη αθλήτρια πέτυχε τον στόχο της, που ήταν να κατακτήσει μία από τις 18 προνομιούχες θέσεις, αφού τερμάτισε 17η μεταξύ των αθλητριών με δικαίωμα πρόκρισης συγκεντρώνοντας 46,600 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (στεφάνι: 13,150 β., μπάλα: 11,450 β., κορύνες: 11,700 β., κορδέλα: 10,300 β.), ενώ στη γενική κατάταξη ήταν 25η σε σύνολο 56 αθλητριών.

Στον προ-Ολυμπιακό αγώνα πρόκρισης της ευρωπαϊκής ζώνης συμμετείχαν αθλήτριες γεννημένες το 2003, εκπροσωπώντας συνολικά 33 χώρες. Δικαίωμα πρόκρισης είχε μία αθλήτρια ανά χώρα, έτσι ώστε να υπάρξει ευρεία εκπροσώπηση χωρών στη διοργάνωση που θα γίνει το φθινόπωρο (1-12 Οκτωβρίου 2018) στο Μπουένος Άιρες.
Σημειώνεται ότι στους αγώνες δεν μετείχε η Μιράντα Ψύκου, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, με την οικογένεια της να αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να επανέλθει.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στο άθλημα της ρυθμικής, αφού δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις (Σιγκαπούρη 2010 και Ναντζίνγκ 2014).
Οι αντίστοιχοι φετινοί προ-Ολυμπιακοί αγώνες πρόκρισης του τραμπολίνο και της ακροβατικής γυμναστικής θα διεξαχθούν τον Απρίλιο, ενώ ο ευρωπαϊκός προκριματικός της ενόργανης είναι προγραμματισμένος για τον Ιούνιο.Η Ιωάννα Μαγοπούλου

Με αφορμή την πρόκριση της αθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής Ιωάννας Μαγοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018», ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η Ιωάννα Μαγοπούλου είναι παιδί της Σίνδου και δημότης μας. Η πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων είναι μεγάλη τιμή όχι μόνο για την οικογένειά της αλλά και για όλο το Δήμο μας και κάνει χαρούμενους όλους τους Έλληνες! Η Ιωάννα δείχνει ότι και από το Δήμο Δέλτα μπορείς να φτάσεις παντού, όσο ψηλά ονειρεύεσαι, αρκεί να προσπαθήσεις, με μεθοδικότητα και πίστη. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο από την καρδιά μου στην ίδια για την επιτυχία της, στους γονείς της και στους προπονητές της! Της ευχόμαστε καλή επιτυχία! Θα είμαστε κοντά της!»

 http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου