ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Γ1 ΚΑΙ Γ2 ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


            
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 τα τμήματα Γ1 και Γ2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης. Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Κούρκουλος Δημήτριος, Κυριαζοπούλου Ευαγγελία, Ντάλη Μαρίνα και Σιλιγκούνα Αποστολία.

            Οι μαθητές επισκέφθηκαν αρχικά την κρύπτη, η οποία βρίσκεται σε βάθος 3,5 μέτρων κάτω από το Ιερό Βήμα του Μητροπολιτικού Ναού. Η κρύπτη κατασκευάστηκε την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) και χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συνεδριάσεων και φιλοξενίας αγωνιστών, αλλά και ως αποθηκευτικός χώρος εφοδίων και πυρομαχικών.
            Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης. Στις επτά αίθουσες του ισογείου προβάλλονται παραστατικά οι κυριότερες φάσεις της ιστορίας της Μακεδονίας του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα και οι κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που επηρέασαν αποφασιστικά το μέλλον του Ελληνισμού της περιοχής. Στο υπόγειο παρουσιάζονται τέσσερα διοράματα σε φυσικό μέγεθος με σκηνές του Μακεδονικού Αγώνα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου