ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019



«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ - ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» 
ήταν το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 που τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.
«οι βασικοί στόχοι της ημέρας του σχολικού αθλητισμού είναι δυο:


-Να ενισχύσουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής, εν γένει, την άσκηση, τη σωστή διατροφή
-Να τονισθούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Ευγενής άμιλλα,  υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος,  να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αθλητικές δραστηριότητες περιλάμβαναν αγώνες ανάμεσα στα τμήματα, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκυταλοδρομίες και άλμα εις μήκος.
Επίσης, διοργανώθηκε παιχνίδι διελκυστίνδας ανάμεσα στα τμήματα και διαγωνισμός στο σχοινάκι κατά τον οποίο η επίδοση του κάθε μαθητή προσμετρούνταν  στην συνολική επίδοση του τμήματος. Τέλος, ο μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον μοντέρνο χορό. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης λειτουργούσε χώρος προβολής ταινιών σχετικών με το αθλητικό πνεύμα, έκθεση στον χώρο της βιβλιοθήκης με έντυπο υλικό για τον αθλητισμό και εργαστήρι στον χώρο των καλλιτεχνικών όπου οι μαθητές φιλοτεχνούσαν πανό και αφίσες με το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου