ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΣΙΝΔΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Εικόνες από τα τέλη μιας περίεργης σχολικής χρονιάς

Η πρώτη είναι μια φωτογραφία από την ομάδα που έκανε πειράματα φυσικής και Χημείας στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.  Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν με την καθοδήγηση των καθηγητών των Φυσικών Επιστημών και επίβλεψη της κ. Αγάπης Γραμματικοπούλου, Φυσικό, την οποία και ευχαριστώ ιδιαιτέρως καθώς έκαναν όχι μόνο πειράματα Φυσικής, αλλά και πειράματα Χημείας τα οποία εγώ ως Χημικός δεν είχα τον χρόνο όχι μόνο να τα διεξαγάγω, αλλά ούτε καν να τα παρακολουθήσω. 

Τα πειράματα διεξήχθησαν από 4 μαθητές της Γ Γυμνασίου (μπράβο τους! Αξιμιώτη Κωνσταντίνο, Παπαδόπουλο Ανέστη, Πίττα Νικολίνα και Σινδικιώτη Νίκο με αλφαβητική σειρά) και τα παρακολούθησαν όλα τα παιδιά του σχολείου (στο μάθημά τους).  Θα ήθελα να κάνω την εξής παρατήρηση: Αν και ψυχολογικά εξουθενωμένοι, θα λέγαμε φέτος οι εκπαιδευτικοί, βρίσκουν την όρεξη (Αχ αυτή η φλόγα!) να δώσουν το κάτι παραπάνω από τις λιγοστές δυνάμεις τους (όταν ήδη αρχίσαμε να σκεφτόμαστε την σύνταξη…)

 

Η δεύτερη είναι από τη βράβευση των μαθητών της Α Γυμνασίου στα Καλλιτεχνικά. Είχαμε μια ιδιαίτερα καλή Α Γυμνασίου (ναι! Όλα τα παιδιά είναι καλά, είναι κατ΄αρχάς νέα, αλλά σε κάποιες φουρνιές υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα – αντανάκλαση φυσικά άλλων καταστάσεων).  Τα Καλλιτεχνικά (όπως όλα εξ΄άλλου τα μαθήματα) όχι μόνο συμβάλλουν στην ολοκλήρωση μιας προσωπικότητας αλλά στην σημερινή εποχή είναι και αναγκαίο εργαλείο.  Ποιος δεν θα προτιμούσε ένα καλαίσθητο έγγραφο, ένα καλαίσθητο βιογραφικό για μια καλή αρχή; Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και ιδιαίτερα σε αυτούς που βραβεύτηκαν. Ευχαριστούμε τον κ. Ρουμελιώτη Ιορδάνη τον ζωγράφο μας.


Η τρίτη, από την ημέρα της βράβευσης στους αθλητικούς αγώνες του σχολείου μας.  Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τους παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου λόγω των μέτρων ενάντια στον Covid-19.  Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν, ιδιαίτερα αυτούς που βραβεύτηκαν αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές που βοήθησαν στην οργάνωση των αγώνων που διήρκησαν αρκετές ημέρες. Φυσικά ευχαριστούμε τους καθηγητές φυσικής Αγωγής κ. Μπίκια Μιλτιάδη και Φάλλα Δημήτριο για τις άοκνες προσπάθειές τους.


 


 

Η τέταρτη είναι από την εργασία μαθητών του σχολείου μας (με την καθοδήγηση και επίβλεψη των καθηγητών της Φυσικής Αγωγής) για τον χρωματισμό του γηπέδου μπάσκετ. Το έκαναν πολύ όμορφο, χάρισμα στους συμμαθητές τους (και όχι μόνο) για την άθλησή τους. Σου έρχεται διάθεση κι εσύ να παίξεις, άσχετα αν δεν έχεις πιάσει μπάλα μπάσκετ στη ζωή σου. Ευχαριστούμε τον κ. Αντωνιάδη Αντώνη πρόεδρο της σχολικής επιτροπής που διέθεσε τα χρήματα για να αγοραστούν οι μπογιές.  Μακάρι του χρόνου να βάψουμε κι τα υπόλοιπα γήπεδα.


Η πέμπτη εικόνα είναι –δυστυχώς- αυτό που αντίκρισα σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στις 7 π.μ. στην είσοδο του σχολείου μας. Κι απορείς με τέτοια οργή, μίσος (;) ή οτιδήποτε άλλο.  Τα αποτελέσματα της φοίτησης των μαθητών στάλθηκαν το Σαββατοκύριακο στους γονείς, δεν έμεινε κανένα παιδί από αυτά που παρακολούθησαν φέτος.  Προς τι λοιπόν αυτό; Προφανώς είναι «εξωσχολικοί».  Πώς όμως μπορούν να πεισθούν ότι στρέφονται εναντίον της δωρεάν παιδείας και ότι αυτό δεν είναι καλό; Και οι άλλοι, οι «εμείς», πώς θα προστατευτούμε; Κάμερες; Φύλαξη όλο το 24ωρο; Ή απλά καμία προστασία παρά μόνο να πληρώνουμε τους φόρους μας και να μη βγάζουμε κιχ, ή έστω κάποια  εκτονωτική δημοσίευση;


Και η έκτη (η φωτογραφία είναι του φωτογράφου Χρήστου Τσομπάνη – τον  ευχαριστούμε): Ένα μέρος των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στο σχολείο μας την φετινή σχολική χρονιά. Κάθε χρονιά ένα σχολείο αλλάζει ανάλογα με τον Σύλλογο Διδασκόντων της συγκεκριμένης σχολικής χρονιάς αλλά και ανάλογα και με τους μαθητές.  Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την συνεργασία μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου